Actief

Bijbelstudie met christenvrouwen uit Oosterbeek

In januari hopen we te starten met een Beth Moore bijbelstudie. Deze studies  zijn diepgaand en praktisch en persoonlijk!

‘Jouw hart, Gods huis’ is een intensieve bijbelstudie over de tabernakel uit het Oude Testament.

oosterbeekwolfhezerweg

De studie is gebaseerd op 2 belangrijke thema’s:

  • Het onveranderlijke verlangen van de heilige God om onder zijn volk te wonen
  • Gods uitnodiging aan ons om een intieme relatie met Hem te hebben: om geen genoegen te nemen met een bezoekje aan de voorhof, maar het allerheiligste binnen te gaan.

Bij studies van Beth Moore ligt de nadruk op zelfstudie. Elke week maak je thuis zelf 5 lessen, voorafgaand aan een groepsbijeenkomst. Er zijn bij deze studie 11 bijeenkomsten (van ongeveer 2,5 uur). De zelfstudie bestaat uit het lezen in de bijbel, het lezen van teksten en maken van huiswerk in het werkboek. Per  dag ben je ongeveer 45 minuten bezig met het huiswerk.

De wekelijkse bijeenkomsten beginnen met lofprijzing en gebed. Daarna volgt een bespreking in een (kleine) groep over hetgeen de deelnemers de afgelopen week hebben bestudeerd. Daarna volgt het bekijken van een DVD met onderwijs van Beth Moore. De DVD is een voorbereiding op het huiswerk van de week erna.

oosterbeekutrechtseweg

De Beth Moorestudies richten zich in eerste instantie op vrouwen. Beth Moore heeft een speciale bediening voor vrouwen, vanuit haar eigen werk en kerk in de VS. Dit is vooral te merken in de voorbeelden die ze gebruikt, haar humor en typische vrouwendingen. Dat neemt niet weg dat de inhoud ook mannen aan kan spreken (er zijn in NL meerdere gemengde groepen).

Binnen Oosterbeek/Wolfheze/Doorwerth willen we deze bijbelstudie nu ook graag aanbieden voor vrouwen. Wie weet volgt de studie ook nog eens voor de mannen van de Renkumse dorpen…

De bijeenkomsten zullen gehouden worden op donderdagavond, locatie en tijdstip worden nog doorgegeven. We starten op 29 januari 2015. De kosten zijn ongeveer 30,- voor het werkboek en DVD (uitgaande van groep van 10).

Voor meer informatie: www.bethmoore.nl (onder downloads zie je een filmpje over de studie: Jouw hart, Gods huis.)

Je kunt je aanmelden bij: Eline de Gelder,  e.degelder@hetnet.nl

oosterbeekoudekerk

 

Website en hosting: Evidence 2.0